Dabar 2019.

I ove godine proveli smo natjecanje Dabar u našoj školi. Natjecanje se provodilo od 11.-15. studenog i mogli su sudjelovati svi učenici od 1. do 4. razreda.
45 naših učenika se okušalo u rješavanju problema kroz zanimljive mozgalice.

Radionice u Vuforii i Blenderu

U školi su održane dvije radionice ( jedna za nastavnike i jedna za učenike ) u sklopu Erasmus+ projekta Digitalisation Goes Schools.
Sudionici su se upoznali s programskim alatima za izradu proširene stvarnosti Vuforia i Unity, te Blenderom, programom za 3D modeliranje.
 

Vuforia radi na principu pronalaska određene mete, odnosno slike/objekta od kojeg generira proširenu stvarnost, te zajedno s njom i nove mogućnosti i novi sadržaj. Vuforiu smo koristili u okruženju Unity alata.
Drugi dio radionice je bio uvod u Blender, programski alat za 3d modeliranje u kojem smo izradili 3d model koji možemo koristiti u Unity programskom alatu za generiranje proširene stvarnosti.
Ove radionice su priprema učenika i nastavnika za daljne projektne aktivnosti koje se sljedeći tjedan nastavljaju u Valenciji i na koje putuju 4 učenika u pratnji dva profesora.