O meni

slika

Europass
Stručni napredak -cv
Nastavnica informatike i računalstva
Srednja škola fra A.K.Miošića Ploče
Administrator web stranice i E-dnevnika Savjetnica/Voditeljica ŽSV


Trenutno radim i kao vanjski predavač Sveučilišta u Dubrovniku, na studiju Financijski menagment, u nastavi kolegija Informatika, Informacijske tennologije i Informacijski sustavi za poslovno upravljanje.

Volim raditi s učenicima. U nastojanju da kod učenika razvijem što veći interes za predmet i struku te potaknem njihovu kreativnost pripremam učenike za županijska i državna natjecanja iz Osnova informatike i Algoritama.

Kroz Informatičku grupu s učenicima radim kreativne digitalne sadržaje za projekte i školska događanja.


Kontakt:
e-mail: tina.cvijanovic@skole.hr
Mob: 0957003694


Facebook: www.facebook.com/rennie7
Twitter:  twitter.com/TinaCvijanovic
eTwinning:  live.etwinning.net/profile/563161
Web: informatika.ssploce.hr, tina.com.hr


Potrebne aktivnosti

  • Odabir alata za e-portfolio : WordPress
  • Izrada virtualnog razreda u sustavu za upravljanje nastavom –  po mogućnosti postaviti poveznicu na virtualni razred ili PrintScreen svoje virtualne učionice

Učionica je napravljena u Loomenu i prati nastavne sadržaje za 1. razred gimnazije. Učenici su ubačeni preko @skole.hr identiteta.

Moja virtualna učionica
postavljanje sadržaja i aktivnosti
  • Izrada suradničkog prostora u odabranom alatu u sustavu za upravljanje nastavom. Prema mogućnosti postaviti poveznicu ili PrintScreen svojega suradničkog prostora.

Učenici imaju zadaću napraviti konfiguraciju računala koje bi kupili. Nastavnica im daje smjernice. Svoj rad dijele i na zajedničkoj suradničkoj Padlet ploči koja je ugrađena u loomen zadaću.
Zajedno pregledavamo i dajemo komentare i ocjene.

Zadaća: Kupujem svoje računalo. Učenici svoja rješenja dijele na Padlet ploči
Naši radovi
  • Izrada/dopuna jednoga digitalnog uratka u alatu za izradu interaktivnog digitalnog sadržaja te njegovo postavljanje u sustavu za upravljanje nastavom. Prema mogućnosti postaviti poveznicu ili PrintScreen svojega digitalnog uratka.

Svoj digitalni sadržaj sam napravila u Nearpodu, interaktivnu igru Time to Climb koja će se koristiti za ponavljanje nastavnih sadržaja nakon teme Informatika i računalo.

Link: https://app.nearpod.com/?pin=4q7rn

Moj digitalni sadržaj u Nearpodu

  • Opis strategije upravljanja nastavom u virtualnom okruženju i kako biste iskoristili mogućnosti i alate koje ste upoznali u e-tečaju za unapređenje svoje nastave.

Virtualno okruženje koristim redovito u svojoj nastavi. Skoro svaki sat u učionici ulazimo u naše razrede na Loomenu. Tamo su digitalne prezentacije lekcija i aktivnosti koje na kraju sata zajedno dijelimo i prolazimo. Sve vježbe i domaće radove podižu u sustav. Projektnu nastavu također radimo u suradničkom okruženju. Ova kombinacija virtulanog i fizičkog mi je odlična.
U tečaju sam upoznala neke nove alate koje ću koristiti u svojoj virtualnoj učionici kako bih učenicima učinila nastavu zanimljivijom.

  • Napisane prednosti i potencijalni rizici fleksibilno organizirane nastave u virtualnom okruženju.

Prednosti sustava za upravljanje nastavom u virtualnom okruženju su dostupnost, kreativnost, veća mogućnost animiranja učenika, transparentnost, mogućnost timskog rada, samoprocjene i razvijanja svojih digitalnih sposobnosti. Brža i jednostavnije vredovanje i vođenje bilješki o svakom učeniku.
Nedostaci su potiskivanje verbalnog izražavanja i komunikacije licem u lice, nesigurnost i opasnosti na koje nailazimo u digitalnom okruženju, nedostatak tehničkih mogućnosti, mogućnost lažnog predstavljanja, prevelik izbor nedovoljno istraženih aplikacija koje su uglavnom ograničene.